Bővült a géppark

2022.05.14. 07:00

Intenzívebb nyírást ígérnek Szombathelyen

A szervezéssel és a beszerzett modern gépekkel jobb irányt vesz a fűnyírás, parkfenntartás helyzete a megyeszékhelyen – ezt ígérték a Szompark Kft. gépfejlesztéseiről tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Vas Népe

Izer Gábor mutatta meg az oladi posta mögötti területen: gyorsabb így a munka

Forrás: Unger Tamás

Izer Gábor, a Szompark Kft. ügyvezetője ismertette a 150 millió forintos beszerzés részleteit. Az összeg felét teszik ki a fűnyírógépek – nemrég érkezett két nagy teljesítményű, professzionális fűnyírógép, valamint egy traktor rézsűkaszával, és újabb hármat, még nagyobb frontkaszás gépeket várnak júliusban –, a másik felét a szállítójárművek: összesen hét, rakodásra és szállításra alkalmas autóval és öntözőkocsival lesz gazdagabb a gépparkjuk ősszel. A már munkába állított fűnyíróknak 133 centiméteres a vágószélességük és 650 literes fűgyűjtővel felszereltek. Az összegyűjtött füvet egyből rá tudják borítani a szállítóautóra. A traktorral pedig sok kézi munkát spórolnak meg, a damilos fűnyírókét.

 Dr. Nemény András polgármester arról beszélt, elhatározták, bármilyen költségvetési helyzetbe kerülnek, ebben az évben több pénzt szánnak a területre, amit a géppark elöregedése is indokol. Az idén 150 millió forintot csak gépfejlesztésre költ az önkormányzat. Ennek az eredménye mostantól látszik majd, az első három nagy teljesítményű fűnyíró minőségi változást hoz, ígérte. Szóba hozta még, hogy 270 hektárnyi területet lát el a Szompark Szombathelyen: a fűnyírás mellett a virágültetés, a parkfenntartás, az utcabútorok, játszóterek fenntartása is feladatuk. Horváth Soma alpolgármester úgy fogalmazott: az új gépekkel megjött a felmentő sereg első csapata. Ezekkel tudják a fűnyírás intenzitását növelni, de akkor változik meg érdemben a parkfenntartás rendszere, amikor az összes gép megjön és munkába áll. A szombathelyiektől türelmet kért. 

– A Szompark Kft. másfél hete egy órával tovább dolgozik, ha kell, szombaton is – mondta. Az elmúlt hetekben több fideszes önkormányzati képviselő osztott meg közösségi oldalán arról képeket, hogy számos városrészen magasra nőtt a gaz, és egyben hatékonyabb munkavégzést sürgetett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában