Gyermeknapi kívánság

2022.05.28. 17:00

Körmendi iskolában tartott rendhagyó testnevelésórát Király Gábor - fotók

Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola 6/b osztálya számára tartott tornaórát a 108-szoros válogatott labdarúgókapus, Király Gábor.

Pum András

Király Gábor vidám órát tartott

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Kovács Ágnes tanárnő ötlete nyomán az Angliában, Németországban 18 éven át légióskodó, a pályafutását a Haladásban elkezdő és befejező 108-szoros válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor látogatott el a körmendi Olcsai-iskolába. A kérés az volt, hogy Király meglepetésként testnevelésórát tartson a körmendi Olcsai-Kiss-iskola 6/b osztálya számára.

Nos, Király Gábor teljesítette a kérést, és a reggeli testnevelésórát ő tartotta. Az osztály egyébként meglehetősen sportos fiatalokból áll, sokan futballoznak, atletizálnak, kosaraznak vagy éppen küzdősportot űznek. Király Gábor többek között elmondta a gyerekeknek: a sport nemcsak fegyelemre, kitartásra nevel, hanem olyan közösséget is épít, amely egy életen át elkísér. Ezután a gyerekek kérdezhettek Királytól, majd eldönthették, hogy a tornaórán mit szeretnének sportolni. 

A lányok a kosárlabdát, a fiúk a futballt választották. A meccsek párhuzamosan, két pályán zajlottak, a bíró szerepét pedig Király töltötte be, aki a fiúknak a meccs végén büntetőpárbajt is vezényelt. Végezetül rengeteg autogramot, autogramkártyát is kiosztott a kapus, csoportkép is készült, az iskolától pedig cserébe oklevelet kapott Király. Remek rendhagyó tornaóra volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában