Folytatódik az ügy

2022.05.13. 20:18

Ördög ügyvédje-ügy: előkészítő ülés szeptemberben

Az ördög ügyvédje-ügyben szeptember 15-én tartja az előkészítő ülést a Veszprémi Járásbíróság – tudta meg a Mandiner.

Vas Népe

Czeglédy Csaba

Forrás: VN-archív

 Mint arról korábban beszámoltunk, eredményes volt a Fővárosi Főügyészség vádképviselete „Az ördög ügyvédje” büntetőperben. A főügyészség vádirata alapján a Veszprémi Járásbíróság elmarasztaló döntést hozott: büntetővégzéssel az ügy mindkét vádlottjával szemben pénzbüntetést szabott ki – Czeglédy Csaba esetében ez egymillió forint. 

A szombathelyi politikus, aki az ellenzék jelöltjeként áprilisban alulmaradt az országgyűlési választáson Hende Csabával szemben, a Mandiner megkeresésére közölte: kezdeményezték a végzés hatályon kívül helyezését, ha pedig ennek nem ad helyt a bíróság, akkor tárgyalás megtartását kérik. Kitért arra is: törvénytelennek tartják a büntetővégzés meghozatalát. A Veszprémi Járásbíróság a lap megkeresésére úgy reagált: büntetőeljárásról szóló törvény szerint a büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek. 

Ebből kifolyólag Czeglédy a végzés hatályon kívül helyezését nem kérhette, a végzéssel szembeni jogorvoslatként tárgyalás tartása kérhető. Az erre irányuló kérelem előterjesztésére tekintettel a bíróság az ügyben szeptember 15-ére előkészítő ülést tűzött ki – tudatta a Veszprémi Járásbíróság a Mandinerrel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában