A Hősök napja

2022.05.30. 07:00

Tisztelet és főhajtás a hősök emlékére

A Hősök Napja alkalmából megemlékezést tartottak Szombathelyen a Március 15. téren vasárnap. Május utolsó vasárnapján országszerte azokra a magyar katonákra és civilekre emlékeznek, akik életüket áldozták Magyarországért.

Hartyányi Gabriella

Az Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái vonulnak

Forrás: Szendi Péter

A Magyar Hősök Emlékünnepe tiszteletére tartott megemlékezésen az országzászló felvonása után ünnepi műsort adtak a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulói. Ünnepi beszédet Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő, a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke mondott. Kiemelte, hogy 1917 óta, százöt éve emlékezünk, és tisztelgünk a magyar hősök előtt. – Tisztelgünk nagyszüleink és szüleink emléke előtt, akik a legdrágábbat, az életüket, vérüket adták a hazáért. 

A fiatalok előtt, akik mit sem sejtve szálltak szembe az ellenséggel. Ma igenis kötelességünknek kell érezzük az emlékezés hagyományának megőrzését, a hőseink előtt való tisztelgést. Azok a tettek, amiket ők véghez vittek az elmúlt évszázadokban, azok a küzdelmek, amiket honfitársaink folytattak az országunkért, azok azt eredményezték, hogy mi most itt állhatunk egy szabad országban – hangsúlyozta. Az esemény koszorúzással és díszmenettel zárult. A megemlékezésen közreműködött Szombathely Város Fúvószenekara és a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában