Sok közösség tagjait mozgatták meg

2022.06.17. 10:00

A kihívás napja eredményesen zárult mind Alsóújlak, mind Rum település szempontjából

Mindkét település a kategóriájában országos második helyezést ért el.

VN

Koósné Köntés Vera Alsóújlak és Beni Ferenc polgármester Rum képviseletében

Forrás: VN/Magyar Szabadidősport Szövetég

A szép eredményért járó oklevelet és a sportszerutalványt kedden a budapesti Corvin hotelben vehették át a községek képviselői, egyedüli Vas megyeiekként. A díjat Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugró adta át. Koósné Köntés Vera, a két település közművelődési referense elmondta: a megmérettetést különböző kategóriákban: települések, tanintézmények, munkahelyek, közösségek számára írták ki. Az előbbin belül Alsóújlak az első, legkisebb kategóriába tartozott, ahol 700 résztvevőig indulhattak a nevezők, Rum pedig a második kategóriába került, 700 és 1499 közötti létszámmal. 

– A kihívás napján, május 25-én négy alkalommal kellett aktivitásjelentést küldenünk, hogy a nap folyamán hány ember sportolt legalább 15 percig – mondta el a lelkes szervező. – Nekünk az volt a célunk, hogy egy ember több sportágban is részt vegyen az adott időtartamig, így sokszorosítva az aktivitásukat. Valószínűleg ez volt a sikerünk titka. Mindkét településen bevontuk az óvodát, az iskolát, az időseket, a kismamákat és a helyi sportköröket is a kihívás napi programokba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában