Összetartozás koncert

2022.06.04. 07:00

Az összetartozásról szólt a koncert is - Megnyitotta nyári évadját a várszínház - fotók

A nemzeti öszszetartozás napjának előestéjén „összetartozás koncerttel” nyitotta meg az idei nyári évadját a Kőszegi Várszínház.

Vas Népe

Scheer Uwe vezényelte tegnap este a Kőszegi Várszínházban a Savaria Szimfonikus Zenekart

Forrás: Cseh Gábor

Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója köszöntötte a megjelentek, elmondta: a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének felhívásához csatlakozva szervezték a koncertet. A rendezvény célja, hogy kimutassuk az anyaország határain túl élő magyaroknak: gondolunk rájuk és együtt vagyunk velük. Az igazgató szólt arról is, hogy a Kőszegi Várszínházban ez az első olyan nyilvános előadás, amelyen a közönség már az új nézőtéren foglalhat helyet. Háláját fejezte ki Fekete Péter egykori államtitkárnak, aki közbenjárt annak megújítása érdekében. 

 

A Grand Opening névre keresztelt „összetartozás koncerten” műsoron volt Erkel Ünnepi nyitánya, Liszt Ferenc Les Preludes című műve, zárásként pedig Kárpáti Sándor Feltámadás című darabját adta elő a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Chorus Sonorum. A koncertet Scheer Uwe vezényelte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában