Együttműködés

2022.06.09. 07:00

Cseh fürdővárossal partnerségben Celldömölk

Partnerségi és együttműködési megállapodást kötött a település Podebradyval. Az erről szóló szerződést szombaton írták alá a cseh fürdővárosban.

VN

Középen Podebrady és Celldömölk polgármestere

Forrás: VN

Poděbrady György szülővárosa Közép-Csehországban fekszik, Prágától északkeletre, fő profilja a turizmus. A partnerségi megállapodás ötlete még 2019-ben, egy budapesti találkozón fogalmazódott meg, novemberben pedig Jaroslav Červinka, Poděbrady polgármestere, valamint alpolgármestere és kulturális tanácsnoka látogatott Celldömölkre. 

Megtekintették a város főbb látnivalóit, és örömmel hallották, az utóbbi időben komoly mértékben nőtt a cseh turisták száma a Vulkán-fürdőn és a város szálláshelyein. Múlt hétvégén a Fehér László polgármester vezette delegáció – dr. Kovács Zoltán alpolgármester, Karádi Mihály bizottsági elnök, Kovácsné Söptei Valéria részönkormányzat-vezető – utazott Csehországba az együttműködési szerződés aláírására. 

A két város a többi közt megállapodott abban, hogy támogatják az érdekképviseletek, az oktatási és sportintézmények közötti kapcsolatokat, folyamatosan tájékoztatják egymást a közösségi élet területén folyó tevékenységekről, továbbá fejlesztik és elmélyítik a két település közti barátságot, és ezáltal hozzájárulnak a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság globális értékekeinek előmozdításához. A cseh delegáció várhatóan augusztus 20-a alkalmából látogat Celldömölkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában