További lemeztervek is vannak

2022.06.28. 12:00

Itt az első lemez - Kiss Márton tizenöt éve várt erre a pillanatra

Megjelent Kiss Márton zongoraművész várva várt első lemeze a Da Vinci-kiadónál: Mosonyi Mihály zongoradarabjait játssza.

Merklin Tímea

Kiss Márton a Bartók Teremben készítette a hangfelvételt

Forrás: VN-archív

Ezenkívül csak egy lemez van a világon a kevéssé ismert magyar zeneszerzőtől, akinek a műveit most kezdik tanítani zeneiskolákban. A lemezkiadás Kiss Márton régi terve volt: egy olyan nemzetközileg elismert kiadóval szeretett volna dolgozni, amelynek révén a lemezt több országban is lehet kapni. A Mosonyi-műveknek két bemutató hangversenye lesz: az egyik Spanyolországban, egy július 11–18. között rendezendő mesterkurzuson, ahol Kiss Márton július 16- án ad koncertet, és a tanára Maurizio Moretti beszél majd a felvételről. Szombathelyen a Bartók Teremben július 21-én 19 órától lesz a lemezbemutató hangverseny, köszönő jelleggel a támogatók és a szponzorok számára. 

– Egyelőre az a célom, hogy minél több lemezt el tudjunk adni, és a szaklapok foglalkozzanak vele, kapjon minél több pozitív kritikát. Mert ezektől függ, hogy a kiadó belevág-e velem egy újabb lemez megjelentetésébe – mondta a zongoraművész, akinek további lemeztervei vannak: szeretné felvenni a Liszt-rapszódiákat, és szívesen készítene zenekaros felvételt zongoraversenyekből. Ha teheti, marad ennél a kiadónál, amely most nyit kapcsolati zónákat Európában. Kiss Márton az első magyar kapcsolatuk, ami jól pozicionálja berkeikben a szombathelyi zongoraművészt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában