Pedagógusnap

2022.06.08. 07:00

Két év kihagyás után ismét a megszokott módon ünnepelték a pedagógusokat Szentgotthárdon

Köszöntötték a jubiláló pedagógusokat és kiosztották a Szentgotthárd Közoktatásért Díjat, amelyet idén Kardos Tiborné és Majczán Józsefné vehetett át.

Tóth Judit

Majczán Józsefné, Huszár Gábor és Kardos Tiborné a díjátadón

Forrás: Szentgotthárdi önkormányzat

A pedagógusnapon Huszár Gábor polgármester köszöntötte az ünneplőket. Kiemelte, hogy fontos megemlékezni a pedagógusokról, hiszen ők a gyermekek életének meghatározó szereplői. 

– Az elmúlt két év sok nehézséget hozott az óvodáknak, iskoláknak, de az akadályokat sikerrel vették. Remélem, hogy ezt az időszakot végleg magunk mögött tudhatjuk, már csak azért is, mert a pedagógus személyes kontaktust igénylő munkáját a tanteremben lehet igazán végezni – mondta a városvezető. 

Az idén nyolc szentgotthárdi nyugdíjas pedagógus részesült díszoklevélben. Domiter Ernőné a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Keserüné Becker Ibolya Magdolna a Pécsi Tudományegyetem, Keserü Lajos pedig a Pécsi Tudományegyetem aranyoklevelét vehette át. Doncsecz Istvánné az Eötvös Loránd Tudományegyetemtől, Tóth Györgyné a Soproni Egyetemtől kapott gyémántoklevelet. Kovács Jánosné és Németh Tibor az Eötvös Loránd Tudományegyetem vasoklevelét vehette át, Kiss Albertné részére pedig szintén az Eötvös Loránd Tudományegyetem adományozott platinaoklevelet. Kiss Kálmánné, Klári néni idén kapta volna meg gyémántoklevelét, azonban tavasszal elhunyt, így azt lánya, Bartakovics Andrea vette át. 

A Szentgotthárd Közoktatásért Díjat idén két pedagógus kapta. Egyikőjük Majczán Józsefné, aki 1981-ben a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerezte tanítói oklevelét. Tanított Őrimagyarósdon, a Széchenyi István Általános Iskolában – korábbi nevén a 2. sz. Általános Iskolában – és az Arany János Általános Iskolában is, amelytől az elmúlt évben vett búcsút, hogy megkezdhesse boldog nyugdíjas éveit. Munkáját mindig magas szakmai színvonalon, igényesen végezte. Nagy figyelmet fordított arra, hogy a tanulók szabadidejüket hasznosan töltsék el. Pályája során kivívta tanítványai szeretetét, a szülők tiszteletét, munkatársai megbecsülését. 

A másik kitüntetett Kardos Tiborné volt, aki 40 évvel ezelőtt, középiskolai tanulmányai befejeztével 1982-ben kezdte meg óvodapedagógusi pályafutását, mint középfokú végzettségű óvónő, a Szakonyfalui Napközi Otthonos Óvodában. Ott folyamatosan gyarapította a gyermekek szlovén nyelvtudását, amelyet ő maga anyanyelvi szinten használt. 1986-ban, a Soproni Óvónőképző Intézetben szerzett diplomát, s ettől az évtől erősíti a szentgotthárdi óvoda csapatát. Az intézményben a szlovén nemzetiségi csoportban nevelte és neveli most is a gyermekeket. 2001-ben szlovén nyelv és irodalom szakos tanári végzettséget szerzett, emellett rendszeresen vett részt továbbképzéseken. 

Munkája során fontosnak tartotta a gyermekek személyiségének teljes körű kibontakoztatását, a hagyományok megőrzését, továbbörökítését. Személyiségével, nevelői magatartásával boldog, kiegyensúlyozott, gondtalan gyermekkort biztosít a rá bízott gyermekek számára. Hivatását őszinte gyermekszeretettel, nagyfokú felelősségtudattal végzi, kapcsolataiban együttműködő, kölcsönösségre törekvő. Munkaközösség-vezetőként a pályakezdő kollégáknak és a több éve pályán lévőknek is egyaránt képes tudását átadni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában