Egész hétvégén

2022.06.15. 11:00

Komolyzenei fesztivál a Nádasdy-várban

Ingyenes komolyzenei kulturális fesztivált rendeznek június 17-étől 19-éig, péntektől vasárnapig a Nádasdy-várban.

Vas Népe

Mr. Piano zongorával gurul délelőttönként a városban

Forrás: VN

A három nap délelőttjén Mr. Piano művész úr guruló zongoráján bejárja az utcákat, és hirdeti: ez a hétvége a klasszikus zene rajongóinak Mekkája. A várban a gyermekeket zenei játszóház várja szombaton és vasárnap délután, lesz gyermekkoncert és mesemusical, a felnőtteknek sok-sok hangverseny és nagyszínpadi előadás. Június 17-én 19 órától Szerelmes duetteket és áriákat szólaltat meg a díszteremben Megyimorecz Ildikó és Fülep Máté; zongorán közreműködik: Zsoldos Bálint. Június 18-án 15-től 20 óráig Varázshangok címmel rendeznek játszóházat a várudvaron és az aulában. 16 órakor kezdődik a Mézga Gézától a Nagy HoHo-ho-horgászig című műsor a gyerekek kedvenc filmzenéiből a Daniel Speer Brass kamarazenekar előadásában. 17 órától a Tritónus Gitár Trió ad szabadtéri koncertet Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából. 

18 órától Brass-show lesz, vagyis kön - nyed komolyzenei koncert a várszínpadon a pécsi kamaraegyüttes rézfúvósaival. 19 órától Hotzi Panni és Kulhay Géza zongoraművészek négykezes variációkat adnak elő a múzeum dísztermében. 21 órától Fekete Nándor orgonaművész Zene a képekben címmel ad látványkoncertet Európa legmodernebb szállítható koncertorgonáján a várszínpadon. Június 19-én 15-től 19 óráig ismét megnyit a Varázshangok játszóház. 17 órakor kezdődik a Keszekusza varázspálcája című ökomusical két felvonásban a Múzsák Társulat előadásában; a szerzők: Thuróczy Katalin és Arany Tamás. 20 órától a Sárvári Vonósok muzsikálnak a várszínpadon. A programokat az NKA Zeneművészeti kollégiuma és Sárvár önkormányzata támogatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában