Az ítélet jogerős

2022.06.16. 08:00

Nem kap kártérítést Molnár Miklós

Másodfokon is vesztett Molnár Miklós a Vasivíz Zrt.-vel szemben indított munkaügyi perben. Az ítélet jogerős.

VN

Forrás: VN-archív

Molnár Miklósnak a Vasivíz Zrt.-vel szembeni munkaviszony megszüntetése miatt indított perében a Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék 2022. január 13-án meghozott, a keresetet túlnyomórészt elutasító ítéletét – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Ferenczy Tamás sajtószóvivő. 

Megtudtuk, a másodfokon jogerőre emelkedett, kedden kimondott ítélet elutasította a felperes munkaviszony helyreállítása és 21 millió 305 ezer 485 forint elmaradt munkabér megfizetése iránti elsődleges keresetét. Ugyancsak elutasították Molnár Miklós több mint 17 millió forintra rúgó (mint elmaradt jövedelem) kártérítés iránti igényét. A volt vezérigazgató ugyanakkor jogosult a felmondási időre járó 1 millió 485 ezer forintra – ezt is tartalmazza a Győri Ítélőtábla ítélete. 

Az ítélőtábla egyetértett az elsőfokú bíróság azon álláspontjával, hogy a zrt. és Molnár Miklós között 2019. december 20-án létrejött munkaszerződés érvénytelen megállapodás volt, amelyet a Vasivíz Zrt. közgyűlése 2020. augusztus 18-án született határozatával jogszerűen szüntetett meg. Az érvénytelenség oka pedig az, hogy Molnár nem rendelkezett a víziközmű-szolgáltatásban szerzett ötéves szakmai tapasztalattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában