Új létesítmény

2022.06.10. 07:00

Segítik a közlekedést - Új mérnökségi telep létesül Körmendnél

Új Mérnökségi Telep épül a városban az M80 autóút Körmend-Rábafüzes országhatár közötti 2x1 sávos szakaszhoz kapcsolódóan. A mérnöki felügyeleti és műszaki ellenőri feladatokat pedig az UTIBER Közúti Beruházó Kft. láthatja el – tette közzé a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az európai közbeszerzési értesítőben.

Vas Népe

Nemsokára új létesítmény segíti a közlekedést

Fotó: Szendi

A magyarepitok.hu beszámolója szerint a telepen 12 040 négyzetméternyi alapterületen kétszintes iroda- és szociális épületet, műhelyt, garázst, raktárakat és sótárolót alakítanak ki. A létesítményben a szükséges közműkiépítéseket is elvégzik. A mérnökség belterületén továbbá utakat építenek hídmérleggel, valamint bekötőutat és külső parkolót hoznak létre a telephelyhez. Kiépítik a telepen kívüli és belüli szennyvízcsatorna-hálózatot és a mérnökséghez szükséges közműveket is. A projekt része továbbá a már meglévő benzinkút bekötőútjának rendbetétele is.

 A beruházás befejeztével az UTIBER ellenőrzi a megvalósulási tervek, dokumentációk, valamint a vízjogi üzemeltetési engedélyezésre benyújtandó tervdokumentációt. A műszaki átadás-átvételi eljárás sikeres lefolytatását követően pedig közreműködik a használatba vételi eljárásban. Mint ismeretes, az M80- as autóút közel 29 kilométeres, két ütemben megvalósuló, Körmend és Rábafüzes közötti szakaszát 2021 októberében adták át a forgalomnak. Itt épült meg Magyarország egyik leghosszabb, 575 méteres viaduktja, a vasszentmihályi völgyhíd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában