A fertődiek vitték haza a fődíjat

2022.06.20. 11:00

Tizenegy csapat nevezett a legendás Csörötneki Halászléfőző Versenyre

Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a már hagyományos Csörötneki Halászléfőző Versenyt. Ezúttal tizenegy térségbeli csapat mérettette meg magát, a nap végére pedig az is kiderült, melyik csapat viheti haza az aranyérmet.

Polgár Patrícia

A halászléfőző versenyen Kocsis Zsolt polgármester is elindult csapatával

Forrás: Szendi Péter

Az Akácfa Kemping tizenhatodik alkalommal telt meg a halak és a halételek szerelmeseivel. A versenyre az elmúlt lassan két évtized során többször volt, hogy még külföldről is érkeztek versenyzők. Ezúttal a legtávolabbról érkező társaság a fertődi szakközépiskola csapata volt, akik először indultak el a versenyen, nem kis sikerrel – rögtön bezsebelték az első helyezettnek járó díjat. 

– A versenyre csak halászlével lehetett nevezni, egyéb halételeket nem fogadott a zsűri – tudtuk meg Kocsis Zsolttól, Csörötnek polgármesterétől, aki azt is elmondta: a háromtagú zsűriben amatőr szakács és a szakmában dolgozó szakember is helyet kapott. Az első három helyezettnek és egy különdíjasnak járt a tárgyjutalom. A nyeremények minden évben őrségi fazekas edények. 

– Azon túl, hogy ezek a tárgyak egyfajta színvonalat képviselnek, hiszen zsűrizett termékekről van szó, a nyertesek főzőedényként hasznosítani is tudják azokat – tette hozzá a polgármester. A nyárköszöntő Rába-partyt végig kulturális és szórakoztató műsorok kísérték, tartalmas időtöltést és kikapcsolódást nyújtva a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában