Összeültek

2022.06.01. 07:00

Ülésezett az idősügyi tanács Szentgotthárdon - Beszámoló az orvosi ügyeleti ellátásról

Az önkormányzat munkáját segíti a véleményező, javaslattevő testületként működő Szentgotthárdi Idősügyi Tanács. A járványhelyzetet követően, hosszabb kihagyás után néhány napja ültek össze újra.

Tóth Judit

Hosszú szünet után találkoztak újra

Forrás: SZKÖH

Huszár Gábor polgármester és dr. Haragh László bizottsági elnök köszöntötte a megjelenteket, majd átbeszélték az idei munkatervet. Ezután a hétközi és hétvégi orvosi ügyeleti tevékenységről szóló beszámoló került napirendre. Szentgotthárd Város Önkormányzata egy zrt.- vel kötött szolgáltatási szerződést a hétközi és hétvégi (ünnepnapi) ügyeleti ellátásra, a cég pedig az idén is elkészítette éves beszámolóját. Ebben olvasható, hogy az országot érintő humánerőforrás-hiány az orvosi ügyeletre is megterhelően hat. Tavaly Szentgotthárdon a betegforgalom 1179 személy volt. Az ügyeleti ellátással kapcsolatban írásbeli panasz 2021- ben egyetlen esetben érkezett. A tanács tagjai megvitatták és elfogadták a beszámolót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában