Szombathelyi Törvényszék

2022.06.07. 11:49

Veréssel és fenyegetéssel kényszerítettek prostitúcióra egy kiskorút Szombathelyen - Hat és öt év fegyházat kaptak a vádlottak

vaol.hu

Illusztráció!

A Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülésen, társtettesként, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére szexuális cselekmény végzése érdekében erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki egy letartóztatásban lévő férfi és egy nő bűnösségét. Az I. rendű -férfi- vádlottat 6 év fegyházra, a II. rendű -nő- vádlottat 5 év fegyházra ítélte, továbbá a vádlottakkal szemben összesen 150.000 forintra vagyonelkobzást rendelt el.

A tényállás szerint az I. rendű vádlott 2021 áprilisában megismerkedett a 2003 nyarán született sértettel, akit rávett, hogy utazzon el vele a szombathelyi otthonába, ahol 2021. április 16. és május 30. napja között anyagi haszonszerzés céljából szexuális cselekmények végzésére kényszerítette oly módon, hogy telefonját elvette tőle, internetes szexpartnerkereső oldalakon prostitúcióra hirdette meg, és arra utasította, hogy naponta átlagban 4-5 személlyel prostitúciót folytasson. 

A sértett többször közölte az I. rendű vádlottal, hogy nem akarja a prostitúciót tovább végezni, aki ezért őt akaratának megtörése végett napi rendszerességgel fején és testszerte ütötte-rúgta, szidalmazta és hozzátartozói, köztük gyermeke megölésével fenyegette. A bántalmazások következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A II. rendű vádlott a fenti időszakban és helyszínen a bűncselekmény elkövetésében úgy működött közre, hogy az I. rendű vádlottat a prostitúció folytatása érdekében a tiltakozó sértett bántalmazására biztatta, illetve a sértettel szexuális kapcsolatot részesítő személyektől a tarifát –összesen 150.000 forintot– ő vette át és osztotta meg egyenlő arányban az I. rendű vádlottal.

Az ítéletet az ügyész mindkettő vádlott vonatkozásában tudomásul vette, míg az I. rendű vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítése és enyhébb végrehajtási fokozat megállapítása, a II. rendű vádlott és védője a kiszabott szabadságvesztés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést.
A bíróság mindkettő vádlott letartóztatását fenntartotta, amelyet tudomásul vettek - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában