Sajtótájékoztató

2022.07.29. 11:44

30 százalékos vagyonadót vetne ki a Mi Hazánk Mozgalom

Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk Mozgalom a kata-törvény miatt, jövő héten pedig országos demonstrációt is terveznek, melynek egyik helyszíne Szombathely lehet.

vaol.hu

Giczy József

Forrás: Cseh Gábor

A rezsiárváltozás és a kata-törvény módosítása miatt tarthat jövő héten országszerte demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom. A megmozdulás helyszínei között Szombathely is szerepel.

- A Mi Hazánk Mozgalom a kata-törvény módosítását nem támogatta, amiatt Alkotmánybírósághoz fordult – erről is beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Giczy József, a párt Vas megyei elnöke. A rezsiárváltozás kapcsán úgy nyilatkozott: a mostani szabályozásban a kormány nem veszi figyelembe sem az ingatlanok állapotát, sem pedig azt, hogy egy háztartásban mennyien 

élnek. Példaként említette még: sokan egyáltalán nem használnak gázt, és árammal fűtenek. Ezek miatt pedig jelentősen emelkedhet éves rezsikiadásuk. Mind emiatt is, javító szándékkal a Mi Hazánk Mozgalom konkrét javaslatokat tett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számára. Így a párt szerint a közteherviselésből kimaradó technológiai óriás cégeket és a leggazdagabb magyarokat kellene megadóztatni. Előbbiekre 15 százalékos digitális adót, utóbbiak esetében minden tulajdonuk figyelembe vételével 30 százalékos vagyonadót vetnének ki. Hozzátette: amennyiben a kormány nem vizsgálja felül a rezsiárváltozás során tett intézkedéseit, országszerte tüntetést tartanak. Szombathely Fő terén augusztus 2-án 18 órakor Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője is beszédet mond.

Kérdésünkre, baloldali politikusokra számítanak-e a megmozdulásukon, Giczy József úgy válaszolt: - Nem számítunk rájuk, nem hívtuk meg őket, de természetesen részt vehetnek, meghallgathatnak minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában