Magyar falu program

2022.07.19. 12:08

Digitális zongorát vettek pályázati pénzből Vasszentmihályon - A faluházból a templomba kerül a hangszer

A Magyar falu programból nyert támogatást a Vasszentmihályért Egyesület. A pályázati forrásból digitális zongorát vásároltak mintegy 1,6 millió forint értékben.

Tóth Judit

A digitális zongorát a faluházban adták át, onnan kerül át a templomba

Forrás: Szendi Péter

A hangszer ünnepélyes átadásán jelen volt V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője, aki így köszöntötte a helybelieket: 

– Nagyon fontosnak és szimbolikusnak is érzem ezt az ünnepséget, hiszen ezúttal egy különleges hangszer beszerzése történt meg, ami valljuk be, a pályázatokon nem általános. Ez a hangszervásárlás is jelzi, hogy tág teret kell nyitni az igényeknek a pályázatok kiírásánál. Abból a szempontól is rendhagyó ez az esemény, hogy a településen egy egyesület is bontogatja a szárnyait – mondta az országgyűlési képviselő, utalva a tavaly alapított Vasszentmihályért Egyesület tevékenységére. A miniszterelnöki biztos arra is kitért, hogy a kistelepüléseken sok mindenre szükség van, fontosak a fejlesztések, de teljessé akkor válhat egy falu, ha sokrétűen lehet építkezni és több területen lehet a kormányhoz fordulni támogatásért. 

– Az első minden településen a közösség, legyen szó kulturális vagy sportegyesületről, ez határozza meg ugyanis azt a viszonyt, amely a lakóhelyünkhöz köt bennünket – tette hozzá V. Németh Zsolt. Császár Istvántól, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy az újonnan vásárolt digitális zongora a vasszentmihályi templomba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában