Felsőoktatás 2022

2022.07.24. 09:43

Gépészmérnök képzés: Szombathelyen volt a legmagasabb felvételi pontszám

Az ELTE szombathelyi (duális) gépészmérnöki képzést a legjobb diákok választották, idén a legmagasabb felvételi pontszám a gépészmérnöki szakterületen Szombathelyen található.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A gépészmérnöki alapképzési szakra, a tavalyi évhez viszonyítva 30 százalékkal többen, 27-en jutottak be, magas, 389-es átlag pontszámmal. A vállalati interjúk alapján nagytöbbségük duális képzésben folytatja majd tanulmányait. A jelentkezőknek legalább háromszázhúsz pontra volt szükségük a sikeres felvételihez, amely a gépészmérnöki képzési helyszíneket összehasonlítva a legmagasabb. (forrás: felvi.hu) - olvasható a Szombathelyi gépész közösségi oldalán.

A Szombathelyen egyedülálló, nemzetközi angol nyelvű Bsc és Msc gépészmérnöki szak is jól teljesített, itt várhatóan további 25 fő kezdi el a tanulmányait szeptemberben a Műszaki Intézetben.

A korábban tapasztalható érdeklődés után ismét indított műszaki menedzser szakra további 10 fő jutott be, így a Savaria Műszaki intézet magyar és angol nyelvű műszaki képzéseit szeptemberben várhatóan 62 fővel indítja el, ez 60 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest.

Az ELTE Informatikai Kar szombathelyi képzéseire, a műszaki és informatikai szakokkal együttesen idén 139 fő került be, ami szintén növekedés az elmúlt évhez viszonyítva.

A képzés stabil, valamint a régió gazdasága szempontjából is stratégiai jelentőségű, a legjobb tanulmányi eredménnyel rendelkező fiatalok számára is vonzó gépészmérnöki képzés működik Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában