Benzingőz nélkül

2022.07.26. 18:30

Hegyhátszentjakabon ismét elrajtolnak az őrült járgányok: szombaton Vadása Derbi - fotók

Hegyhátszentjakabon ismét megrendezik a látványos és szórakoztató Vadása Derbit. Július 30-án, szombaton tartják, várhatóan 24 csapat áll rajthoz.

Tóth Judit

A Szentjakabi Ifjúsági és Szabadidős Egyesület által szervezett őrült futam már a hatodik lesz a sorban. Az első alkalommal még nem Vadása Derbinek, hanem Láda Derbinek hívták a programot, amelyre nemcsak a helybeliek készítenek extrém járművek, hanem a környékből is jönnek, legalább ötven kilométeres távolságból. Ez már hagyomány. 

- A rendezvényünk benzingőzmentes, helyette rengeteg kreatív járgány mutatkozik be évről évre. Volt olyan esztendő, amikor fürdőkádból, kondigépből és fémhordókból is készült jármű, a lehetőségek tárháza végtelen, a képzeletnek semmi nem szab határt - tudtuk meg Kropf Boglárkától, a szervező egyesület alelnökétől, aki azt is elmondta, hogy az elmúlt években elkészítették Noé bárkáját és a kőkorszaki Flintstones család autóját, tavaly pedig egy tank volt az egyik befutó. 

Az idei Vadása Derbit július 30-án, szombaton tartják, négy futamot indítanak, délután fél háromkor, fél négykor, ötkor és este fél hétkor. Négy kategóriában díjazzák a részvevőket, jutalmat kap a leggyorsabb versenyző, a legnagyobb show-t produkáló jármű, a derbi legjobbja és a közönségdíjas. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában