Változik a menetrend

2022.07.29. 17:30

Hétfőtől újra jár az 5-ös Szombathelyen - Több vonalnál módosították a menetidőt, érdemes tájékozódni!

Hétfőtől visszaállítják az 5-ös buszt és tesztjelleggel elindítják az oladi városrész és Minerva lakópark közötti járatot. Módosul Szombathelyen a buszmenetrend.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Sokszor panaszkodtak csúszásokra az utasok, ezért több járat esetében is változtat a menetidőn a szolgáltató, a Blaguss Agora Hungary Kft.

30Y 30 percenként

Az intézkedéstől azt várják: megszüntethetők a késések. Így a 30Y-os járat esetében minden nap egységesen 30 percenként jár a busz. A 9-es járat hétfőtől az oladi városrészt is érinti, a Joskar-Ola forduló után pedig továbbközlekedik a vasútállomás felé. A vonal járatai az újrainduló 5-ös járattal megegyező módon a Dolgozók útja-Kassák Lajos utca- Kodály Zoltán utca – Váci utca útvonalon haladnak. Ennek köszönhetően ezen a városrészen 10-20 perces követést tudnak nyújtani az utasok számára. Az Órásház és a belváros között az 5-ös, 30Y-os és 9-es járatok a csúcsidőben 10 perces közös követéssel közlekednek – minderről a Blaguss Agora Hungary Kft. a honlapján ad tájékoztatást.

Újra jár, de Olad falut nem érinti

Sokan örülnek az 5-ös buszjárat újraindulásának, ugyanakkor több csalódott véleményt hallottunk már amiatt, hogy az a jövőben nem érinti Olad falut. Utóbbi helyre csak a 30Y-os járat jár, félóránkénti indulási lehetőséget nyújtva az itt élők számára.

Fontos tudni: az 5-ös járatot a tanév idejére állítják csak vissza, bevezetése miatt azonban már augusztusban is közlekedik. Az a Minerva lakópark és az oladi városrész között teremt új közlekedési lehetőséget. Útvonala érinti a Berzsenyi könyvtárat, a Savaria nagyszállót, a Neumann János-, a Váci Mihály-, a Derkovits Gyula- és az oladi iskolát, a művészeti szakközépiskolát, valamint a 11-es Huszár utat is.

Megszűnik a 8-as és a 26-os járat

A déli városrészen az 1U, 12, 21 és 21A járatok buszai munkanapokon csúcsidőben 15 percenként közlekednek majd. Változik az 1U útvonala: a Szent Gellért utca és az Óperint üzletház között a Rumi út-Mályás király utca útvonala felé is elkanyarodik a járat. Igazítottak a 12-es, 21-es és 21A-s járatok menetidején is, emiatt hétfőn módosulnak az indulási időpontok a megállóhelyeken.

Átszállásmentes kapcsolat létesül a Sarlay-telep (Újtemető) és Zanat között, itt a 7-es járat közlekedik jövő héttől, ezzel párhuzamosan pedig megszüntetik a 8-as buszjáratot. Meghosszabbítják a 23-as vonalát, az hétfőtől a vasútállomásig jár. Új autóbuszvonalat is bevezetnek: a Minerva és az oladi lakótelep között a 24-es járat közvetlen és gyors eljutási lehetőséget teremt. Miután a 26-27-es vonalakat összevonják, a 26-os megszűnik. A Parkerdőből az első járat 7.30 órakor érkezik a belvárosba, illetve a Parkerdő lakóparkot a hétvégén is érinti jövő héttől a járat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában