Támogatás

2022.07.13. 17:00

Nagy fejlődés a kis falunak - A Magyar falu program keretében bővül Nemesládony

Az elmúlt bő három évben a Magyar Falu Programon keresztül 49.224.144 forint támogatás érkezett Nemesládonyba. Legutóbb kommunális eszközöket szerezhettek be a település közterületeinek karbantartására.

Polgár Patrícia

Nagy zöldterületet kell karbantartani Nemesládonyban, így elkél a gépi segítség.

Forrás: Ohr Tibor

Májusban hirdették ki: Nemesládony 3.371.850 forintot nyert a Magyar Falu Programban kommunális eszközök beszerzésére. A támogatás révén fűnyíró traktorral és a hozzá tartozó hótoló lappal, utánfutóval és hólánccal, motoros fűkaszával, fűrésszel, fűnyíróval, lombfúvóval, elektromos ágaprítóval és az ahhoz tartozó áramfejlesztővel bővült a falu gépparkja.

Rubóczkiné Börczy Viktória, a falu polgármestere elmondta: a település nagyon hálás a kormánynak és Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, amiért a hozzájuk hasonló kis településeket is támogatják, ugyanis az ekkora falvak önerőből ilyen fejlesztéseket nem tudnának megvalósítani.

Azt is hozzátette: az eszközökkel a falu közterületeit fogják karban tartani - könnyebb, gyorsabb lesz velük a munkavégzés.

- Kormányzati támogatásból az elmúlt években több célra is jutott Nemesládonyban. Korábban a falubuszra és a temetőre érkeztek források, az orvosi rendelő is megújulhatott, idén pedig közterületet rendben tartó eszközökre kaptak támogatást. Ennek révén még szebb és rendezettebb lehet a falu képe, amely az itt élők révén már eddig is nagyon szerethető volt – fogalmazta meg Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában