Hetedik alkalom

2022.07.16. 18:37

Összejött a Puskás família: több mint nyolcvanan vettek részt a pinkamindszenti családi találkozón

Hetedik alkalommal találkoztak a Puskás család tagjai Pinkamindszenten. Több mint nyolcvanan vettek részt az összejövetelen, a legfiatalabb Puskás pár hónapos volt, a legidősebb már elhagyta a nyolcvanat.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A találkozó egyik szervezője Puskás Tivadar, Szombathely korábbi polgármestere volt, aki testvérével, Mariettával együtt fogadta a vendégeket a pinkamindszenti kultúrháznál. A családtagok először a temetőbe vonultak, ahol koszorúkat helyeztek el őseik sírjánál. A program ezután kötetlen beszélgetéssel folytatódott, mindenki elmondta, mi történt vele 2015 óta, merthogy akkor találkozott utoljára a família.

A családtagok este 18 órakor emlékmisére mentek, ahol elhunyt elődeikért imádkoztak. Ezt követően a néhai Puskás József pinkamindszenti házánál zárták a napot közös vacsorával, beszélgetéssel. Ez nem véletlen: itt volt az első Puskás találkozó 1939-ben.

-Dédapánk, Puskás József volt az, aki 1939-ben először összehívta a családot. Hat gyermeke volt, az ő leszármazottaik vannak most itt a találkozón. 1991-ben határoztuk el, hogy ismét megtartjuk a családi összejövetelt, elsősorban azért, mert van, akivel alig ismerjük egymást, ráadásul a világban sokfelé élünk. Az 1991-es összejövetelen is több mint ötvenen voltunk már, utána 2001-ben, 2003-ban, 2005-ben, 2010-ben, 2015-ben is találkoztunk. A következő alkalom 2020-ban lett volna, de a koronavírus járvány miatt akkor elmaradt, helyette most jöttünk össze-tudtuk meg Puskás Tivadartól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában