Ismert slágerek

2022.07.17. 08:51

Szeretlek éjjel, szeretlek nappal - Nagysikerű koncertet adott Körmenden az Apostol zenekar -fotók

Ismert slágerektől volt hangos szombaton este a körmendi Batthyány-kastély udvara. Fellépett az 1970-ben alakult, de még ma is aktív Apostol együttes, előzenekarként pedig Percsákék alapozták meg a jó hangulatot.

Tóth Judit

Forrás: Jámbori Tamás

A háromtagú Percsák zenekar - Sanyi bácsi, Szabolcs és Németh Géza Öcsike - kitett magáért hazai pályán, ahogy mindig. A körmendi zenészek jóvoltából az első perctől nagyszerűnek ígérkezett a nyáresti zenés esemény a kastélyudvaron. Voltak, akik táncra perdültek, amikor felcsendültek az ismerős dallamok, mások széken ülve dúdoltak, énekeltek. 

Aztán jött az Apostol együttes, az első szám még a 80 éves frontember, Meződi József nélkül, merthogy a dal - a Vándor, milyen az út - 1971-es, akkor még nem Fater volt a zenekar énekese, ő "csak" 1973-ban csatlakozott a csapathoz. A Homokvár, légvár, kártyavár, az Odakinn búcsúzik a nyár,  a Szeretlek éjjel, szeretlek nappal, A legtöbb ember ott hibázza el, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nincs szerencsém, a Nem tudok élni nélküled, az Eladó kiadó most a szívem mind ott voltak a repertoárban, ezek az örökzöldek is jelzik, hogy igencsak bőséges volt az Apostol slágertermése az elmúlt félszáz esztendőben.

Forrás: Jámbori Tamás

Meződi József Fater a maga nyolcvan évével most is olyan volt, mint amikor legutóbb láttuk, elmaradhatatlan fehér kalapjában lépett színpadra. Németh Zoltán, az Apostol alapító tagja és billentyűse a tőle megszokott módon - élvezetesen, humorral megtoldva - konferálta fel a dalokat a közel kétórás koncerten. 

Forrás: Jámbori Tamás

A rendezvényen a közép- és idősebb korosztály képviseltette magát nagy számban jó néhány fiatallal kiegészülve. Zárórakor még előkerültek a régi bakelitek, ezeket örömmel dedikálták az Apostol együttes tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában