Fúvosok felvezetésével

2022.08.14. 16:15

125 év ünnepet kíván: a megújult szertárig vonultak a jubiláló kemestaródfai tűzoltók - fotók

Szentgotthárd Város Fúvószenekarának felvezetésével a Faluháztól a megújult szertárépületig vonultak a 125. születésnapját ünneplő önkéntes tűzoltó egyesület tagjai – így kezdődött a jubileumi programsorozat vasárnap délután.

vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

Az ünneplők, köztük V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője és Takó Gábor polgármester megkoszorúzták az elhunyt kemestaródfai tűzoltók emléktábláját. Ezután Fekete Szabolcs Benedek püspök atya, a település korábbi plébánosa celebrált tábori szentmisét, amelynek részeként megáldotta a megújult szertárépületet és az új csapatzászlót.  

Az önkormányzat saját forrásból ötmillió forintot fordított a szertár rendbetételére és további félmillió forintot a csapatzászló elkészítésére. – Kemestaródfa lakossága biztonságban érezheti magát. Jelenleg harminc tagja van az egyesületnek, elsősorban balesethez, fakidőléshez riasztják őket és különböző kárelhárítási feladatokban kérik a segítségüket – mondta el Takó Gábor. Emlékeztetett arra is, a Taródfa-Besfai Önkéntes tűzoltó Egyesület megalakulását Czedera Mátyás atya kezdeményezte, aki haláláig az egyesület elnöke is volt. 

Az ünnepségen kitüntetést vehettek át a hatvan, illetve a negyven esztendeje szolgálatot teljesítő tűzoltók. Nagy Gábor, a megyei közgyűlés tagja pedig emléklappal köszöntötte fel a születésnapos egyesületet. Kulturális műsort adott az Ungaresca Táncegyüttes, majd fogadás zárta a programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában