Lelki közösség

2022.08.13. 10:13

1Úton - A zarándokok elérték Celldömölköt - fotók, frissítve

vaol.hu

Forrás: Giczi Sándor

A Csényéből induló zarándokok elérték Celldömölköt - ahol előbb az Árpád-kori romtemplomot látogatták meg. A romtemplom is a Mária-út része.

Augusztus 13-án közel húszezer ember indul útra az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon, amelyet a Mária Út Egyesület szervez.

Novák Katalin levelében a háború pusztító hatására hívta fel a figyelmet. Azt írta: 

együtt imádkozik az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap részvevőivel azért, hogy a feldúlt otthonokba visszataláljanak a családok, hogy nyugodjanak a fegyverek, és a nagyhatalmak hagyjanak fel az ártatlan életeket követelő háborús uszítással.

A köztársasági elnök levelében rámutatott: sokan vannak ma úton. Olyan anyák, akik gyermekeiket menekítik a bombák elől, miközben férjeiket, fiaikat hátrahagyni kényszerülnek. Olyan gyerekek, akik egy hátizsákba csomagolták biztonságosnak hitt életüket, és mennek az ismeretlenbe. Úton vannak olyanok is, akiket a háború okozta nélkülözés és kilátástalanság kerget el otthonukból. Ők nem tudják, hova mennek, mi vár rájuk, csak azt, hogy menni kell - fogalmazott a Novák Katalin.

Mi, hitvalló keresztények, hisszük, hogy az Úr meghallgatja imáinkat, és segít, hogy a harcban álló felek békét kössenek

 - írta a köztársasági elnök, a kereszténység és az ima erejét kiemelve.

 

Korábban írtuk:

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap Csénye - Celldömölk szakaszának szombati, 30 kilométeres programjában fél 9-kor Sárváron, a  Szent László király-templomnál  Wimmer Roland atya és Kondora István polgármester köszöntötte a zarándokokat, akik Sárvár-Hegyközség, Sitke,  Mesteri érintésével várhatóan fél 5-kor érkeznek  Celldömölkre, előbb a romtemplomhoz, aztán a Nagyboldogasszony-kegytemplomhoz, ahol 18 órakor kezdődik szentmise.  

A hálaadó szentmisét celebrálja Németh László, a Győri Egyházmegye nyugalmazott helynöke. Utána körmenet, aztán 19.20-kor agapé a kegytemplom mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában