Kapcsolat

2022.08.23. 16:00

Díszpolgárt avattak Neudauban, a vasi testvérváros vezetői is gratuláltak

A hétvégén rendezték meg a Bartholomus Fesztivált Celldömölk ausztriai testvérvárosában, Neudauban. Az ünnepségen átadták a díszpolgári címet Michael Schickhofer korábbi stájer tartományi politikusnak.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/Németh Tamás

A partnertelepülés meghívására Neudauba utazott a Fehér László polgármester vezette vasi delegáció vasárnap. Részt vettek a település jeles eseményén, a Bartholomaus Fesztiválon. Az ünnepi szentmisét az Unterlimbachban található 850 éves Szent Bertalan-templom előtt tartották, majd a helyiekkel közösen részt vettek az ünnepi körmeneten. Ezután a rendezvénycsarnokban folytatódott a program: Fehér László köszöntötte az ausztriai vendégeket, és elismerő oklevéllel gratulált Neudau legújabb díszpolgárának. A korábbi stájer tartományi politikus elismeréséről még 2020-ban döntöttek, de a koronavírus-járvány késleltette az átadót. Michael Schickhofer akkoriban a stájer parlamentben az önkormányzati ügyekért volt felelős, munkájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy számos projektet megvalósult Neudauban: a többi közt a nevéhez fűződik az új multifunkcionális csarnok építése, a városháza rekonstrukciója, és több oktatási intézményben, óvodában megvalósuló fejlesztés. 

Fehér László polgármester elmondta: a fesztiválon jelen volt Nagy Zoltán, a celldömölki Népjóléti Szolgálat igazgatója is. Mindkét település nagy figyelmet fordít a szociális ellátórendszer működtetésére, úgyhogy azt reméli: a kölcsönös tapasztalatszerzés és egymás pozitív példáinak megismerése elősegíti  a hatékonyabb szociális ellátást és intézményi működést. A tervek szerint ez év őszén a celldömölki intézmény dolgozói meglátogatják a neudaui szociális intézményeket, és viszontlátogatásra várják az osztrák intézmény képviselőit is Celldömölkön.  Neudau lakosai örömmel vettek részt a Brockenstein Neudau üzemi zenekar által kísért vidám rendezvényen, amely igazi közösségkovácsoló programja volt a településnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában