Felújítás

2022.08.12. 18:30

Folytatódik a program - Újabb útszakaszt adtak át Kőszegen

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Továbbra is folyamatosak a Kőszegi Útfelújítási Program munkálatai. Legutóbb a Rómer Flóris utca második szakaszának felújítása valósult meg – az elkészült útszakaszt pénteken Ágh Péter országgyűlési képviselő, Básthy Béla Kőszeg polgármestere és Kiss Péter önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke tekintették meg közösen. A két éve tartó útfelújítási programban több mint 3 milliárd forint támogatást kapott Kőszeg a belterületi utak felújítására. A Rómer Flóris utca második szakasz 28 millió forintból újulhatott meg.

Az informális átadón Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta: ha az utcára tekintünk, láthatjuk, hogy az útfelújítási program programelemei Kőszeg városképi újjászületését is magukban hordozzák. - A műemlékek megújulása, az új létesítmények megépítése mellett nagyon fontos a helyi utak rendbetétele is a város élhetőbbé és vonzóbbá tétele szempontjából – tette hozzá.

Forrás: Cseh Gábor

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere kiemelte: Ágh Péter országgyűlési képviselő közreműködésének köszönhetően immár két éve folyamatosan újulhatnak meg a város útjai. - Az elmúlt nyarak Kőszegen arról szólnak, hogy átmenetivé válnak az előtte éveken keresztül tapasztalt nehézségek: a nehezen járható utak, bár az építés időszakában sokszor akár járhatatlanok is lehetnek, végül azonban megújult állapotban vehetik használatba azokat a helyiek.

- Nehéz időszakokat él az egész ország és Európa is, de Kőszegen a megkezdett munka zökkenőmentesen, az eltervezett módon zajlik – jelentette ki a polgármester. 

Megjegyezte, a napokban éppen a Táncsics utcában aszfaltoztak, emellett, ugyan még nincs készen, újra járható a Várkör északi szakasza, a Gyöngyös utcában éppen a szennyvíz rekonstrukció utáni közlekedési nehézségeket szüntetik meg, de a Hegyalja, a Mélyút és még további utcákban is folyamatosak az útfelújítások. A kétéves munkafolyamat jelenlegi, második szakasza technikai kivitelezésében felülmúlja az első évi munkálatokat, ugyanis idén azokat a beruházásokat valósítják meg, amelyekben különösen jelentős földalatti infrastrukturális munkákat végeznek el. A Rómer Flóris utcában az eddig rosszul járható út mentén kétoldalt útpadkát alakítottak ki, az útfelület hét méter széles lett. 

- Az utca alapvetően csendes, a belvároson belül már-már vidéki életminőséget kínál. Ennek teljességéhez leginkább az hiányzott, hogy az út újra jól járható legyen – jegyezte meg Básthy Béla. 

Forrás: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában