Baleset

2022.08.23. 12:16

Halálos baleset történt a 8-as úton - Suzuki csapódott egy pótkocsis teherautónak - helyszíni fotók - Frissítve

Meghalt egy nő, amikor Suzukijával szemből nekicsapódott egy pótkocsis teherautónak a 8-as számú főúton, Veszprém megyében Ajka-Bakonygyepes és Városlőd között.

vaol.hu

Forrás: veol.hu

Összeütközött egy kamion és egy személyautó a 8-as főút 82-es kilométerszelvényénél, Ajka térségében. Az ajkai hivatásos tűzoltók és a mentők már kiérkeztek a balesethez, az egységek a közútkezelő szakembereit is a helyszínre kérték. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - olvasható a Katasztrófavédelem oldalán.

A veol.hu megkeresésére Bartók Judit Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője adott tájékoztatást. A szóvivő közlése szerint a teherautó vezetője azt mondta, műszaki meghibásodás miatt tért át a szemközti sávba.

Csondor Henrietta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a személyautó vezetőjét, aki egyedül utazott a járműben, feszítővágóval szabadították ki az ajkai tűzoltók, akik tíz fővel a műszaki mentést is végzik.
A helyszínen azt láttuk, hogy a kamion Ajka irányából érkezett, amikor a Bakonygyepes utáni kanyarban eddig tisztázatlan körülmények között nekicsapódott a szemből érkező Suzukinak - írja a veol.hu.

Forrás: veol.hu

A teherautó vezetője elmondta, 40 éve dolgozik sofőrként, de még soha egy veszélyes pillanata nem volt az úton. Most is nyugodtan közlekedett, nem sietett, ahogy korábban sem szokott. A kamion menet közben egyszer csak  irányíthatatlanná vált, a kormánykerék körbeforgott, és nem tudta irányítani vele a járművet. - Borzalmas volt látni, hogy közeledik a Suzuki, és nem tudok kitérni előle. Elkerülhetetlen volt az ütközés - mondta összetörve és megrendülten a sofőr, aki kifejezte őszinte részvétét az elhunyt családjának.
A teherautót üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, nagyon megrázta a baleset. Zala megyei a vállalkozásuk, 40 kamionjuk járja az utakat, de eddig soha nem volt balesetük. Az érintett teherautó nyolcéves, rendszeresen szervizelték, akárcsak a többi járművüket, ezért nem érti, mi történhetett. A kamion egyébként téglát szállított, 40 tonnát nyomott a baleset idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában