Mi a bor titka?

2022.08.23. 10:30

Nem készül: terem - Garger Imre kékfrankosát nagyarany minősítéssel ismerték el

A Kárpát-medencei vörös kategóriában nagyarany minősítéssel ismerték el a Garger-pince 2018-as évjáratú kékfrankosát a Semmelweis Egyetem Bora versenyen.

Tömböly Ágnes

Garger Imre szerint a 2018-as kékfrankos bor titka: Vaskeresztes

Forrás: Unger Tamás

Huszonhét borászat nyolcvanhat borát nevezték a 12. Semmelweis Egyetem Bora Országos Borversenyre. Az elismeréseket dr. Merkely Béla rektor adta át a Semmelweis Szalonban – erről az egyetem honlapján is beszámoltak. Vas megyei siker is született: a Kárpát-medencei vörös kategóriában a Garger pince 2018-as évjáratú kékfrankosa nagyarany minősítést szerzett. Az elismerés értékét jól tükrözi a kategória többi díjazottjának sora: a Egri Korona Borház 2018-as egri bikavére, a Koch Borászat 2020-as kadarkája, valamint a kategóriagyőztes Lelovits Tamás Pincészet 2019-es Villányi Meglepetése. 

© Unger Tamás
 

– Ez a kékfrankos bor minden évben ott van a legjobbak között. A titka pedig Vaskeresztes – mondta el az újabb elismerés kapcsán Garger Imre borász. Úgy folytatta: – Nyilván kitapasztaltuk, hogy a bor fejlődéséhez melyek a legideálisabb feltételek, de emögött semmilyen technológiai újítás nincs. Azt szoktam mondani: nálam a bor nem készül, hanem terem – hangsúlyozta Garger Imre, aki bízik abban, hogy az újabb minősítés révén kékfrankos borát a helyi gasztronómia jobban felfedezi. – Ez a bor korábban Berlinben is kiválóan szerepelt, vagyis nemzetközi szinten is megállja a helyét – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában