Elrendelték a letartóztatást

2022.08.05. 10:43

Nyolc és fél ezer eurót kapott volna a fuvarért - Kemestaródfánál fogták el az ukrán embercsempészt

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak az ukrán állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, akiknek a cselekménye vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének a megállapítására alkalmas.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy a gyanúsított - ez idáig ismeretlen személlyel WhatsApp applikáción keresztül történt kapcsolatfelvétel és megbeszélés alapján - 2022. augusztus 3-án a hajnali órákban Magyarország déli határszakaszánál – pontosabban be nem határolható helyen – a tulajdonában lévő  gépjárműbe 17, magukat szír állampolgárnak valló külföldi személyt vett fel  - akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták - azzal a céllal, hogy őket Magyarországon átszállítva az osztrák-magyar államhatárhoz szállítsa.

Forrás: police.hu

A gyanúsított a célállomás koordinátáit is a telefonos alkalmazáson keresztül kapta meg az ismeretlen személytől, továbbá a megbeszéltek szerint személyenként 500 eurót - azaz összesen 8.500 eurót - kapott volna a sikeres fuvarért.

A gyanúsított a külföldi személyekkel 2022. augusztus 3-án a délutáni órákban ért Kemestaródfa település külterületére, ahol a rendőrjárőr ellenőrzés miatt megállította. A gyanúsított a cselekményével segítséget nyújtott a 17 fő külföldi személynek ahhoz, hogy érvényes úti okmányok nélkül, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarországon keresztül Ausztria felé jussanak. 

A végzés ellen nem jelentettek be fellebbezést, az végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában