Baleset

2022.08.03. 15:35

Halálos baleset Csákánydoroszló és Vasszentmihály között - frissítve - videó, fotók

Halálos kimenetelű karambol történt az M80-as autóúton, Csákánydoroszló és Vasszentmihály között. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

20:00

Valószínűleg csak legkorábban a pénteki napon tudják megnyitni a forgalom előtt az M80-as út balesettel érintett szakaszát Csákánydoroszló közelében, ugyanis olyan károk keletkeztek, ami miatt nem lenne biztonságos a forgalmat erre engedni a javítás előtt. A forgalmat a 8-as út felé terelik.

 

19:50

Folytatódik a műszaki mentés és megkezdték az út takarítását is az M80-as úton Csákánydoroszló közelében, ahol halálos közlekedési baleset történt a délután folyamán. A kamiont egy 50 és egy 95 tonnás daru, illetve egy kamionmentő segítségével kiemelték a mély árokból.

Egy középkorú lengyel kamionsofőr vesztette életét miután defekt miatt több autóval is ütközött a jármű, majd a mély árokba borult a kamion. Egy huszonéves nőt pedig egy Suzuki személyautóból életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Rajtuk kívül egy súlyos és három könnyű sérült is volt a balesetben.

Forrás: Horváth Balázs
Forrás: Horváth Balázs
Forrás: Horváth Balázs

 

19:10

Megkezdődött a mély árokba zuhant kamion műszaki mentése az M80-as úton Csákánydoroszló közelében. A baleset miatt az érintett útszakaszon több órás útlezárás van érvényben. A balesetben egy ember - a kamion vezetője - életét vesztette, egy ember életveszélyesen sérült, őt mentőhelikopter szállította kórházba, egy ember súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek.

Forrás: Horváth Balázs

 

17:30

Várhatóan még több órán keresztül tart teljes útlezárás mellett a helyszínelés és a műszaki mentés az M80-as úton Csákánydoroszló közelében, ahol szerdán délután történt halálos baleset. 

A rendőrök igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják a körülményeket, de szinte biztosnak látszik, hogy a balesetet az okozta, hogy a kamion bal első gumija durrdefektet kapott, a jármű pedig azonnal irányíthatatlanná vált. Az M80-as úton nincs az út közepén elválasztó szalagkorlát, ezért a kamion áttért a szembejövő sávba, ahol egy kisteherautóval és két személyautóval ütközött. A kisteherautónak ezután egy a kamion mögött érkező személyautó is nekiütközött. A balesetben a lengyel kamion vezetője a helyszínen életét vesztette, mivel a mély árokba borult kamion alá szorult. Egy embert mentőhelikopter szállított kórházba életveszélyes állapotban, egy másik ember súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek.

 

15.24

Szerdán délután egy lengyel rendszámú kamion haladt az M80-as úton Körmend felől az országhatár irányába, amikor az elsődleges információk szerint a kamion valószínűleg bal első durrdefektet kapott, ami miatt a jármű irányíthatatlanná vált, és mivel nem volt a sávok között elválasztó szalagkorlát, a kamion áttért a szembejövő sávba, ahol ütközött egy kisteherautóval, majd két személyautóval, ezután pedig a mély árokba hajtva felborult. A kisteherautó, amivel a kamion elsőként ütközött, szintén irányíthatatlanná vált, áttért a szembejövő sávba, és ütközött a kamion mögött érkező Mercedes személyautóval. 

 

A balesetben a kamion vezetője a helyszínen életét vesztette, ő a felborult kamion alá szorult a vezetőfülkében. Egy embert a Suzuki személyautóból súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállított kórházba, egy másik ember szintén súlyosan sérült, hárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül két beszorult embert a körmendi és a szentgotthárdi tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki.

A baleset miatt az M80-as út érintett szakaszát több órára le kell zárni, a helyszínre kamionmentő és több daru is érkezett a műszaki mentéshez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában