A piciké a főszerep

2022.08.27. 15:52

Savariai kalandok és mini-felvonulás a Gayer-parkban, vagyis a Kalandvárban - képgalériák

Az árnyas Gayer-park, a Kalandvár a karnevál családi helyszíne. Szombaton és vasárnap tematikus játszóházzal és gyermekfoglalkoztatóval is készültek a szervezők az aprónépnek.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

A színpadon Fülöp, a strucc savariai kalandjait követhették a legifjabb karneválozók, és a mese írójával, Kőszegi-Arbeiter Anitával is megismerkedhettek. A Kalandozó Komédium – Furmányos Játékudvar a századfordulós játékok világába repíti vissza a közönséget: sodrantyú, billencs, kurta konyha, amelyben horgolt játékokkal főzőcskéznek a legkisebbek, mérleg, amőba, sajtvarró, kanyarteke – ha valakinek nem ismerősek, érdemes felkeresni őket a Kalandvárban.  A nyolcéves Pichler Pannával a sodrantyúnál találkoztunk. Édesanyja elmondta, csütörtök este óta kinn vannak a karneválon, Panna ült már pónilovon, nyilazott, van hennafestése, gyakorlatilag aludni járnak haza. 

Tőlük nem messze a római kori város mindennapjaival ismerkedhet, aki a város képzeletbeli kapujától végighalad a nyolc játékhelyszínen és teljesíti a feladatokat. A helytartói palota hiányzó mozaikjait kell kirakniuk, cserépedényeket felismerniük, az eldugult csatornából egeret, békát kihozniuk. Az állomások végén érméket kapnak jutalmul. A parkban a legkisebbek kipróbálhatják a középkori lovagok fegyvereit is, láttunk katapultot és nyílvetőt, népszerű a kosaras körhinta, a kézműveskedés és Vitéz László bábjáték automatája. A korhű ruhákba öltözött gyerekek 15 órakor a Gayer-parktól a Fő térig vonultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában