A falu nagy napja

2022.08.05. 18:59

Só és nád: Alsósófalváról fogadtak vendégeket Nádasdon, szombaton Babai Norbert is érkezik

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

A falu nagy napján – immár a harminckettediken – Székelyföldről, Hargita megyéből fogadtak vendégeket pénteken a nádasdiak. Az alsósófalviakkal régi az ismeretség, 1990-ben kezdődött az iskolák kapcsolatával, majd testvértelepülési partnerséggé fejlődött. A nagy busznyi sófalvi csoport közös programokon vett részt a nádasdiakkal, volt két kiállításmegnyitó, snapszerbajnokság, rábaközi lakodalmast és székely bált is tartanak. A Mohi Balázs és Molnár Szabolcs fotóiból összeállított Só és nád – farsangtemetés című tárlatot V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos nyitotta meg. A program szombaton folytatódik.

 Lesz Só és Nád Grundfoci, bábszínház és egyéb gyerekprogramok. A Muzsika tévéből ismert Babai Norbert után az Albatrosz Tánc Sport Egyesület lép fel, majd önálló stand-up műsorral érkezik Rekop György. 18 órától a fonó hagyományát mutatják be az erdélyi vendégek, utána átadják a Nádasdért kitünetetést. A napot az Övön Alul koncertje és DJ Zsola diszkója zárja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában