Több mint negyed százada a porondon

2022.08.12. 17:00

Szamóca Színház bohócai - A büki mesevonat a Kóczán-házhoz robog

Kisvonattal utazni önmagában is érdekes, de a péntekenként Szamóca Színházzal színezett mesevonat felturbózza a gyerekek szórakozását.

Merklin Tímea

Forrás: Ohr Tibor

A kisvonat bejárja a várost, állomása a játszópark is, büki mesék elevenednek meg, kvíz-kérdésekkel ajándékot lehet nyerni, végül a színészekkel együtt berobog a Kóczán-házhoz. Ott pedig amíg a kemencében megsül a langalló, a Szamóca Színház előadása látható. Csiperke és Csuporka bohócok több mint negyed százada vannak porondon. 

Forrás: Ohr Tibor

Csodálatos módon nem változnak, ezt persze a gyerekek nem tudják, mert mindig új és új generáció nézi a mesét. Ugyanaz a smink, a billegő masni, a fiú és lány közötti torzsalkodás, évődés, és szövetségükből a közös teremtés: két szereplőből és néhány kellékből hogyan lesz színházi előadás. Egy láda, két fogas, bábok és ötletek szükségeltetnek „csak”, no, és a szív, amivel élményt, jókedvet akarnak adni. „Kezdjünk el huhogni, a vonaton már ment!” – a bohócok a gyerekeket is behívják a játékba, és a sok interakció nyomán gurul-gurul belőlük a felszabadító nevetés.

Forrás: Ohr Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában