Tűz okozta károk

2022.08.25. 16:33

Takarítanak az MMIK-ban a tűz után - fotók

Kipakolták az égett holmit csütörtökön az MMIK-ból, ahol előző nap, tűz ütött ki. Konténert hoztak a romeltakarításhoz, belekerült a jobb napokat látott kanapé, a hangfalmaradványok is.

Merklin Tímea

Vissza kellett bontani az álmennyezetet az MMIK második emeleti tánctermében. Kiss Gábor Boldizsár a megégett holmik számára konténert hozatott

Forrás: Unger Tamás

A Lorigo TSE második emeleti próbatermében szerkezetig visszabontották a lángok marta álmennyezetet, lemosták az alatta lévő mennyezetet és a falakat a koromtól, leszedték a megégett lámpatesteket. Kiss Gábor Boldizsár igazgató úgy tájékoztatott, hogy valószínűleg a parkettát is fel kell szedni, de ez a takarítás után látszik majd. A villanyhálózatot szakaszolni kell, hogy vissza lehessen kapcsolni az áramot az épület többi részében.  

Az épületből kigomolygó füstöt egy szolgálaton kívüli rendőr vette észre szerdán kora reggel, ő értesítette a tűzoltókat. Mayer István rendőr hadnagynak, a Kőszegi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya Igazgatásrendészeti Alosztályának főelőadójának Kiss Gábor Boldizsár lapunk hasábjain nyilvánosan is köszönetet mondott még aznap, neki személyesen pedig felajánlotta, hogy az évad valamennyi színházteremben zajló eseményén – koncerteken és színházi előadásokon – szívesen vendégül látja a párjával együtt, ami kettejüknek egyéves ingyenes látogatást jelent. A hadnagy ezt örömmel fogadta.  

 

A tűzeset kárvallottja a Lorigo TSE, amelynek táncosai folyamatosan ebben a teremben próbáltak. A terem használhatatlanná vált,  Lovas Henriette, az egyesület elnöke lapunknak azt nyilatkozta: a legnagyobb baj az, hogy nem lehet használni a termet, miközben minden hétvégén verseny van; és reményét fejezte ki, hogy a város melléjük áll a helyreállítás során, mert nem tudják, honnan teremtik elő annak költségét.  

Megkérdeztük a városi önkormányzatot, hogy támogatják-e a táncterem helyreállítását. Azt felelték, hogy már felvették a kapcsolatot az érintett egyesülettel, többször is egyeztettek az elmúlt napokban a történtekről. Hozzátették: a sajnálatos események mellett pedig örömmel értesültek arról, hogy az MMIK a Lorigo táncosai számára már biztosított a gyakorlásukhoz további tánctermeket. 

Lovas Henriette egyesületi elnöknél is érdeklődtünk, miben sikerült megegyezni.  

  • Nem ígértek semmit, a jövő héten, a karnevál után térünk vissza rá, kértem egy időpontot a meghallgatásra. Nagyon várom, hogy milyen segítséget tudnak adni ahhoz, hogy a közel száz fős egyesület tovább tudjon dolgozni, olyan sikerekkel, amiket már eddig is elértünk. A Lorigo TSE a közel száz regisztrált hazai klubból a legeredményesebb hat között van – mondta az elnökasszony.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában