Két nagy gulyáságyú

2022.08.14. 07:00

Ünnep Tompaládonyban: faluházavató, elszármazottak találkozója - fotók

Csaknem 30 millió forintból újult meg a tompaládonyi  faluház épülete a Magyar falu program révén. A hivatalos átadót szombaton, az elszármazottak találkozójával egy időben tartották.

Cseh-Egye Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Két nagy gulyáságyúban rotyogott a pörkölt délután a helyi asszonyok jóvoltából. A kellemes idő és a jó illatok sokakat kicsalogatott a faluház udvarára. A kisebbeket arcfestés és lufihajtógató várta, és örömmel vették birtokba a közelmúltban megújult játszóteret is: az önkormányzat saját forrásból tette rendbe a régi eszközöket, továbbá egy hármashintával és drótkötélpályával bővült a játékok sora.  

Mindenkit ide vártak vacsorára, még a savanyúság is helyben készült. – Kilenc évvel ezelőtt szervezett először elszármazottak találkozóját Tompaládony, idén ezt a hagyományt szerettük volna újraéleszteni. Az ilyen alkalmak közösséget és csapatot építenek – mondta el Molnár Ildikó polgármester.  

Ez alkalomra időzítették a megújult faluház hivatalos átadóját is: mintegy 28 millió forintot nyert az önkormányzat az épület energetikai korszerűsítésére a Magyar falu programban. Egyebek mellett hőszigetelték a padlást, új homlokzat és bejárati ajtót kapott a ház. Egy másik pályázat révén pedig kétmillió forint orvosi eszközök beszerzésére fordíthattak.  

Az elmúlt években egyre népszerűbb Tompaládony: a kormányzati támogatásoknak köszönhetően valamennyi családi ház elkelt, és jelenleg is mintegy félszáz gyermek él a faluban. – Amelyik településen ennyi gyerkőc lakik, annak a településnek van jövője – hangsúlyozta köszöntőjében Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Megjegyezte, összetartó közösség a tompaládonyiaké – őrizzék ezt meg, nagyobb szükség van a békére, mint valaha.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában