44 kisgyermeket fogadtak polgárrá

2022.09.26. 10:31

Almafára kerültek a szalagok a vépi Tündérkert-ünnepségen

Negyvennégy gyermekkel gyarapodott Vép 2021-ben. A tiszteletükre kerültek kék és rózsaszín szalagok egy almafacsemetére vasárnap délelőtt a Tündérkert-ünnepségen.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

Először az óvodások köszöntötték műsorral a legifjabb vépieket: a Csillagvirág csoport körjátékozott, mondókázott nekik. Utánuk Kovács Péter polgármester üdvözölte a kisváros új polgárait a színes-vidám lufikkal díszített kultúrházban – a szemerkélő eső miatt ott ültek le körben a családok. Emlékeztetett: 2011 óta szervez Tündérkert-ünnepséget az önkormányzat. Azóta szinte már egy kis erdő alakult ki gyümölcsfákból a kultúrház udvarán, több már termést is hozott.

– Vép nagy figyelmet fordít a gyermekekre. Nemrég bölcsődét avattunk, biztosítjuk számukra a megfelelő környezetet. Szeretnénk, ha a későbbiekben is jól éreznék magukat városunkban. A tény, hogy ismét több mint negyven kisfiú és kislány született az elmúlt évben azt mutatja, hogy a város stabilan gyarapszik és fiatalodik, továbbra is vonzó hely megyénkben Szombathely szomszédságában – mondta.

Ágh Péter országgyűlési képviselő elárulta, ha nem is vépiként, de maga is érintett: 2021-ben született a második kisfia. A gyermekneveléshez jó egészséget, sok örömet kívánt a jelen lévőknek. – Vép élhető kisváros, közös munkánk révén megépült a bölcsőde, nemsokára átadjuk a megújult gyermekorvosi rendelőt és a jövőben is azon dolgozunk, hogy Önök otthon érezhessék magukat és a gyermekek is kötődjenek a településhez – fogalmazott.

Felhangzott a vépi himnusz, majd születési sorrend szerint egyesével szólították ki a gyerekeket és szüleiket, akik ajándékcsomagot és a polgárrá fogadás oklevelét is megkapták; utána szalagot kötöttek az almafára. A művelődési ház munkatársai harapnivalóval, szörppel készültek a családoknak – a vendéglátás után néhány erős édesapa vállalkozott a fa elültetésére. A Tündérkert emlékművére, Bene Tibor fafaragó alkotására az idén is felkerült minden előző évben született gyermek neve.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában