NEA-tájékoztató

2022.09.06. 20:06

Civil pályázatokról a megyeházán - Jövőre mi várható?

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati lehetőségeiről, feltételeiről és a korábbi évek tapasztalatairól tartottak előadást a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának munkatársai kedden késő délután a szombathelyi megyeházán. Az idén csaknem 11 milliárdot oszt szét szét a kormányzat a civil szervezetek között.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az országos NEA-sorozat szombathelyi állomásán  a Hegypásztor Kör - mint a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ címbirtokosa - volt a házigazda, az eseményre a Vas megyei civil szervezetek képviselői kaptak meghívást.

A rendezvényen Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Szalay-Bobrovniczky Vincének, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkárának, aki a NEA-hoz benyújtható pályázatok összegének jelentős növekedéséről számolt be: idén csaknem 11 milliárd forintot osztanak szét a pályázó civil szervezetek között. A támogatás összege 2015-ben 5 milliárd környékén volt.

 

A helyettes államtitkár bevezetőjét követően dr. Kecskés Péter főosztályvezető tartott tájékoztatót a Nemzeti Együttműködési Alap 2022. évi összevont, egyszerűsített és normatív pályázatainak, valamint a Magyar falu program Falusi Civil Alap és a Városi Civil Alap 2022. évi pályázatainak tapasztalatairól. Dr. Kisida Tamás jogi referens a Helyettes Államtitkárság civil területet érintő szakmai programjait, eseményeit mutatta be az érdeklődőknek, Furka Ágnes osztályvezetője pedig a NEA 2023. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásairól tartott tájékoztatót.

A „Civil szervezetek működésére vagy szakmai programjának megvalósítására és működésére fordítható összevont támogatás 2023” című kiírásra október 3-ától, a „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2023” című pályázati kiírásra október 17-étől adhatók be a pályázatok a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren (NIR) keresztül adhatók be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában