Rendkívüli ülés

2022.09.01. 10:38

Fontos döntések a sárvári képviselő-testület ülésén

Stéget készíthet az építtető Unione Sárvár Kft. a Csónakázó-tó mellett épülő prémiumkategóriás Modero Hotel leendő vendégei számára Ehhez a képviselő-testület adott legutóbbi rendkívüli ülésén 15 évre tulajdonosi hozzájárulást.

Pajor András

Az új hotel elkészülte után is körbe sétálható lesz a Csónakázó-tó

Forrás: Pajor András

A több mint száz négyzetméteres vízi létesítmény egy új és érdekes színfoltja lesz a tavi fejlesztéseknek. – A Csónakázó-tó körüli sétány az új szálloda megépítésével is szabadon használható lesz. A tavat továbbra is körbe lehet majd sétálni – jelentette ki Kondora István polgármester. Sárvár 605 millió forintos kormányzati támogatást kapott az Aréna mögötti terület megvásárlására, és az ott tervezett szabadidős fejlesztés elindítására. Ennek felhasználásával, a telek megvásárlását követően megkezdődött a Téglagyári utcában az útépítés, amelyet év végéig kell befejeznie az önkormányzatnak. Ennek érdekében a képviselő-testület úgy határozott, hogy mintegy 49 millió forintot biztosít a föld alatti közművek és az útfelület előkészítésére. Ezzel a mintegy 19 százalékos önrészét egészíti ki, amelyre a költségek emelkedése miatt volt szükség. Egyelőre csak az út családi házak mögötti része kap aszfaltburkolatot, a többi rész zúzalékos lesz, mivel ezen a területen a jövőbeni fejlesztések miatt még nagyobb tehergépkocsi forgalom várható. 

A rendkívüli ülés egyik legfontosabb napirendi pontja volt az önkormányzati tulajdonú vízi közmű rendszerek esetleges integrációja. Sárvár vízi közművét, továbbá szennyvízcsatorna-hálózatát és szennyvíztelepét is a Vasivíz Zrt. üzemelteti. Sárvárnak csak 1,2 százalékos tulajdoni hányada van a cégben. A képviselőt-testület minden döntését az határozza meg, hogy a jó minőségű ivóvíz szolgáltatása, valamint a szennyvíz elvezetése és tisztítása biztosítva legyen Sárvár lakói számára. A képviselők a Vasivízben lévő tulajdonrész állami tulajdonba adásával kapcsolatban nem hoztak döntést. Egyelőre folyamatosan figyelemmel kísérik a vízi közmű ágazattal kapcsolatos fejlesztési lehetőségeket.  Az ülésen esküt tett Berkovits Imre, aki a Jogi és Ügyrendi Bizottság új külsős tagja lett az időközben képviselővé választott Németh Róbert helyett. A testület jóváhagyta a 6. számú felnőtt háziorvosi körzet új orvosával, dr. Hetyési Gáborral kötendő feladatellátási szerződést is. Az új háziorvos praxisa októbertől indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában