EpiPen Junior

2022.09.08. 15:07

Kőszegi iskola és óvoda is kapott ajándékba egy-egy életmentő injekciót

Egy-egy EpiPen Junior injekciót adott át a napokban dr. Pusztai Gergő háziorvos a Béri Balog Ádám Általános Iskolában és a Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde székhelyóvodájában, a Központi Óvodában. Az adrenalin hatóanyagot tartalmazó gyógyszerkészítmény életet menthet.

Tóth Kata

Képaláírás: Rozmán László, Nemesné Erdősi Tímea és dr. Pusztai Gergő

Forrás: VN/Balog-iskola

Az előretöltött, automata injekciós eszköz adrenalint adagol súlyos allergiás reakció esetén – az életveszélyes anafilaxiás reakciók megelőzésére szolgál. – Ha bármilyen allergiás reakciót tapasztalunk, például rovarcsípés vagy élelmiszer elfogyasztása után az iskolában, az orvosi segítség, a mentők megérkezéséig időt nyerünk azzal, hogy beadjuk a gyermeknek a készítményt. Ne legyen rá szükség, de még egy dolog, amiben segíteni tudunk a tanulóinknak, ha baj van – hallottuk Nemesné Erdősi Tímea intézményvezetőtől. 

Dr. Pusztai Gergő háziorvos a kezdeményezésével az eszköz fontosságára akarja felhívni a figyelmet. Mint mondta, cégeket, magánszemélyeket is szeretne megszólítani: adományaikkal még több kőszegi iskolába, óvodába juthatna az orvos által felírható életmentő készítményből. Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója is jelen volt az átadón.

Jelenleg 388 tanulója van a Balog-iskolának. Nemesné Erdősi Tímea elmondta még, hogy minden évben tartanak a tantestületnek és a gyerekeknek is elsősegélynyújtó képzést: egy mentőápoló segítségével elevenítik fel ismereteiket, aki a közeljövőben az allergiás reakciók felismeréséről és az Epipen injekció szakszerű beadását is megmutatja. Az eszköz használata ugyanis gyakorlást igényel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában