Polgármesteri tájékoztatás

2022.09.19. 19:54

Megszorítások Szombathelyen: bezárják a Savaria mozit is

Szombathely takarékossági programjavaslatáról tett bejelentést ma este dr. Nemény András polgármester. A program 74 pontból áll, húsz céget, intézményt és magát az önkormányzatot is érinti. Nagyjából másfél milliárd forint megtakarításra számít a város, ha véghez is tudják vinni.

VN

Forrás: VN-archív

A polgármester a videóban azzal kezdte: több mint 3.2 milliárd forintot kell megspórolniuk, majd a részletekre tért.

Megtartják óvodáik és bölcsődéik működését, ahogy korábban, úgy ezentúl is 22 Celsius fok lesz a csoportszobákban. A közvilágítás is működni fog, ebben sem lesz csökkenés. Valamennyi munkahelyet is megtartják, a csomag nem arról szól, hogy leépítik dolgozóikat. Októbertől, a fűtési szezon idejére bezárják a Savaria mozit, a Smidt Múzeumot és a Schrammel Múzeumot. A Savaria Szimfonikus Zenekar innentől kezdve a sportházban működik majd.

Az adventi vásárt megtartják, de kicsit más lesz, mint korábban, kevesebb lesz talán a fény – mondta. A civil szervezeteket is érinti az energia-áremelkedés: számukra megpróbálnak egy mentőhelyet létrehozni. A rendelkezésükre álló ingatlanok közül, amelyek amúgy is fűtve vannak, felajánlják nekik, hogy ott végezzék el a munkájukat.

Az uszoda kérdésében a következőre jutottak: olyan mértékű az emelkedés, amit nem tud kigazdálkodni a Vasivíz Zrt. – az uszoda működtetése jövőre egymilliárd forinttal többe kerülhet, de megoldást keresnek, hogy a szombathelyiek tudjanak hol sportolni, vízilabdázni, úszni. 

A takarékossági programot a közgyűlés elé terjesztik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában