Jó, ha tudja

2022.09.02. 17:30

Piacra megy? Előtte tájékozódjon a forgalmi rendről! - Megkezdték az útfelújítást a szombathelyi Vásárcsarnoknál

Ideiglenesen megváltozott a forgalmi rend a Vásárcsarnok környékén. Az árusok továbbra is várják a vásárlókat, de az autóval érkezőknek indulás előtt érdemes tájékozódniuk.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

A Vásárcsarnok közösségi oldalán olvasható, és érdeklődésünkre Polákovics Marietta telefonon is megerősítette a hírt: felújítás miatt lezárták a Hunyadi út felől a piachoz vezető útszakaszt, a Nádor utcába pedig ideiglenesen mindkét irányból be lehet hajtani. A következő napokban, amíg a padkát cserélik, innen lesz megközelíthető a Vásárcsarnok déli oldala. Egyelőre a parkolók nyitva vannak és használhatók, de várhatóan hamarosan teljes útzár lép életbe, és csak az északi oldal felől lehet majd megközelíteni az épületet. 

Polákovics Marietta hangsúlyozta: a felújítás ellenére a Vásárcsarnok a megszokott módon üzemel. A különböző útszakaszok lezárásának ütemével, az épület megközelítési lehetőségeivel kapcsolatos aktuális információkat – mihelyt tájékoztatást kapnak az önkormányzattól – kihelyezik a piacfelügyelői pulttal szemközti falra.  

A Szombathelyi Városi Vásárcsarnok épülete a még előző városvezetés által elnyert uniós forrásból, és további félmilliárd forintos önkormányzati támogatásból újult meg. A hátsó csarnokot 2020 novemberében, a teljes komplexumot tavaly szeptemberben vehették birtokba az árusok és a vevők. Az építőanyagárak emelkedése miatt az épület környékének rendbetételére már nem jutott pénz a beruházásban, a kormány által támogatott 1,2 milliárd forintos fejlesztési csomagba azonban bekerült. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő korábbi bejelentése szerint mintegy 220 millió forint jut erre a célra.  

Az önkormányzat közleményéből pedig kiderül, hogy szeptember első két hetében a Vásárcsarnok déli oldalán lévő útszakasz szegély- és burkolatbontási feladatait végzi a kivitelező. A hónap második és harmadik hetében szegélyépítés, csapadékvíz-elvezetés és burkolatalap-építési munkák zajlanak majd. Szeptember második felében aszfaltburkolat-marás, aszfaltburkolat- és térkőburkolat-készítés következik. A Vásárcsarnok déli oldalán a felújítás szeptemberben várhatóan befejeződik, így októbertől megszűnik a behajtási korlátozás. A szeptemberi felújítási munkák alatt (ha a munkafázisok, az élet- és vagyonbiztonság engedi) az átmenő forgalmat – részlegesen vagy szakaszosan - is engedélyezik. 

Az északi oldalon (Szent Márton utca felől) november 1-jét követően kezdi meg a munkálatokat a kivitelező. Ennek ütemezéséről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában