Kirándulás

2022.10.17. 11:00

Az Álmok Álmodói kiállításon jártak a kőszegi iskolások

A 60 éves jubileumát ünneplő kőszegi Bersek József Általános Iskola tanulói az idei tanévben is jelentkezhettek fakultatív őszi budapesti kirándulásra. A cél most az Álmok Álmodói 20 monumentális kiállítás volt a Millenáris területén.

Forrás: Bersek-iskola

Mintegy 600 magyar feltaláló munkásságát több mint 6 ezer négyzetméternyi területen mutatja be a látványos, interaktív kiállítási anyag. A tárlatot másfél kilométernyi utat bejárva, három óra alatt tudta végigjárni a csoport élményalapú feladatokat teljesítve a matematika, az agrár, az infokommunikáció, az energiaipar, az orvoslás és a mobilitás területén.

Forrás: Bersek-iskola

– Büszkeség, hogy a magyar feltalálók milyen sok világraszóló találmánnyal járultak hozzá az emberiség életének megkönnyítéséhez az évszázadok során. Ezt a kiállítást minden magyarnak látnia kell, ezért is hirdette meg iskolánk az utazási lehetőséget. Búcsúzó gondolatai érdemesek arra, hogy megfogadjuk őket: „Jó, hogy itt jártál! A tudomány legyen veled! Bennük a jelen, benned a jövő. Merd tovább álmodni!” – hallottuk Horváth Márta főszervezőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában