Jobban elérhető lesz a piac

2022.10.17. 18:45

Építik a déli utat Körmenden - A munka a piacnál négy-öt hónapig tart

A Vásár tér, helyi piac létesítése Körmenden című projekt keretében hétfőn elkezdődtek a piac déli útjának kivitelezési munkálatai. A beruházás a tervek szerint négy-öt hónapot vesz igénybe, februárban ér véget.

Tóth Judit

Hétfőn megkezdődött a kivitelezés. Az ott élőket folyamatosan értesítik

Fotó: Szendi Péter

A IV. Béla király utcáról nyíló 169 folyóméteres szakasz hat méter széles szilárd burkolattal készül, egy-egy méteres padkával, mindkét oldalon kiemelt szegéllyel. Ezzel párhuzamosan parkolót is kialakítanak, valamint térkő burkolatot is leraknak a piaccsarnok területének könnyebb megközelítése érdekében. Megoldódik a területen a csapadékvíz-elvezetés, emellett az érintett szakaszon a közvilágítást is kiépítik. Ivóvíz-csatlakozási lehetőség is adott lesz a beruházás révén: az új nyomóvezeték a már meglévő IV. Béla király utcai vezetékre csatlakozik majd, amely pedig a Bástya utcai csomópontba vezet. A beruházás várhatóan jövő februárban lesz teljesen kész. 

A kivitelezésben közvetlenül érintett ingatlantulajdonosokat a kivitelező minden esetben tájékoztatja majd az aktuális helyszíni munkálatokról, valamint az esetleges akadályoztatásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában