Sűrű volt a program

2022.10.17. 15:00

Helyi értékek hete Kissomlyón is

Sűrű volt a múlt heti program Kissomlyón. A helyi értékeket felvonultató kiállítás mellett komolyzenei koncert és csillagászati előadás is színesítette a kulturális kínálatot.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/Kostyák Borbála

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Vas Megyei Önkormányzat közös felhívására szerveztek programokat október elején. A helyi értékek hete kapcsán a kemenesaljai településen többek között egy kézműves-művészeti kiállítást és vásárt hirdettek, amelyen a helyi alkotók mellett környékbeli művészek is bemutathatták portékáikat. A tizenöt kiállító között vannak fotóművészek, képzőművész, méhész, és változatos kézműves alkotók is. Az október 23-áig megtekinthető tárlaton horgolt, nemezelt, textil, bőrdíszműves, illetve fából készült tárgyak is fellelhetőek. Kuriózumként egy falubeli kézműves cukrász is részt vett a kiállításon, bár igaz, csak alkalmi jelleggel - a cukrászati remekek tartóssága miatt.  

A tárlat megnyitása előtt a sárvári Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola fafúvós tanszakának tanárai – Németh Kornél és  Ódor Kristóf - adtak hangszerbemutatóval egybekötött koncertet. A közönség a klarinét mellett a szaxofon történetével és hangjával is megismerkedhetett, majd  Fliegler Janka jóvoltából szoprán- illetve altfurulya is felcsendült a közösségi színtérben kedden délután.  

Szerdán pedig már a csillagászaté volt a főszerep. Dr. Dremmel László amatőr csillagász előadását hallgathatták meg az egybegyűltek, melynek címe Mindennapi csillagászat volt. A Nap és a Hold hétköznapjainkra gyakorolt hatása mellett, jeles napjainkhoz, egyházi ünnepeinkhez kötődően tudhattunk meg új információkat, valamint számos egyéb érdekességre is fény derült az égitestek között tett közös barangolás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában