Magyar falu program

2022.10.12. 14:38

Kilenc különböző eszköz beszerzésére nyert támogatást az aprócska vasi falu

Kilenc különböző eszköz beszerzésére nyert támogatást az iklanberényi önkormányzat a Magyar falu programban. A hivatalos átadót a múlt héten tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

Mészárosné Nagy Mária és Ágh Péter az eszközökkel

Több mint három és fél millió forintnyi kormányzati támogatás érkezett kommunális eszközök beszerzésére Iklanberénybe. Így egyebek mellett már fűkasza, fűnyíró, lombszívó, láncfűrész, ütve fúró, áramfejlesztő és komposztálóládák is segítik a parkok és a közterületek rendben tartását. Mészárosné Nagy Mária polgármester elmondta, nagy segítség számukra a Magyar falu program, önerőből nem tudtak volna ekkor mértékű beruházást megvalósítani. Szólt arról is, további segítséget jelent a település lakói számára, hogy igénybe vehetik az eszközöket a kertrendezéshez. A hivatalos átadón részt vett Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője is.

 – A választókerület legkisebb települése Iklanberény, amelynek fejlesztése a helyi önkormányzattal közös ügyünk. Az elmúlt években a temető felújítására, orvosi eszközök beszerzésére, valamint a sportpark és a játszótér fejlesztésére, most pedig közterületet rendben tartó gépekre érkezett támogatás a kormány Magyar falu programja révén – fogalmazott a képviselő, majd hozzátette, jó volt hallani, hogy Iklanberény lélekszáma is növekedésnek indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában