Tűsarkút ne, kabátot igen

2022.10.19. 16:00

Ruhagyűjtési akciót hirdetett a FÉHE, elsősorban meleg ruhadarabokat várnak

A krízisidőszakhoz közeledve ruhagyűjtési akciót hirdetett a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Elsősorban meleg ruhadarabokat, fehérneműt és ágyneműt várnak.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Dobozokba tornyosulnak az adományok a FÉHE KFT. Huszár úti telephelyének egyik irodájában. Egy hosszúszárú meleg csizma messziről kikandikál a kupacból, de látni farmernadrágot, meleg pulóvert és kabátot is. Ezek nagyon jók – mondja Németh Klára, a szervezet elnöke, majd gyorsan hozzáteszi: ennél szerencsére már jóval több felajánlás érkezett, Innen a Zanati útra viszik a csomagokat átválogatásra. – Nincs kapacitásunk cipőt javítani vagy például cipzárt cserélni, ezért mindenkit kérek: csak használható, tisztára mosott ruhát, lábbelit hozzon – hangsúlyozza.  

Elsősorban hétköznapi, meleg, nem nejlonból és susogós anyagból készült darabokat várnak, de mindig jól jön az ágynemű, törölköző, fehérnemű, pléd. Nagy hasznát veszik a vízhatlan kabátnak is, a bundákat, öltönyöket, magassarkú cipőt azonban nem veszik át. Németh Klára kiemeli: attól, hogy valaki hajléktalan, még nem lehet akármit ráhúzni. Gyakran ugyanis úgy tapasztalja: vannak, akik úgy tekintenek az adománygyűjtésre, mint lehetőségre, hogy megszabaduljanak a szeméttől. Visszatérő probléma az is, hogy a felajánló elhunyt hozzátartozója holmijait hozza be átnézés nélkül. Az adventi időszak előtt erre különösen fontosnak érzi felhívni a figyelmet a szakember. 

A FÉHE Kft. november végéig fogadja az adományokat a Huszár úti telephelyén nyitvatartási időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában