Őszi program

2022.10.26. 10:30

Tököt faragtak és fényképezkedtek is a bozzaiak

A Bozzaiak Bozzaiért Egyesület és az önkormányzat elmaradhatatlan őszi programja a tökfaragás. Az eső miatt az idén a faluházban munkálkodtak a tökfaragók.

Tóth Kata

A tökfaragók csapata a faluházban

Forrás: VN/Süléné Bánfalvi Eszter

Az eredetileg a játszótérre tervezett szombati programra kettő híján negyvenen érkeztek – és nemcsak Bozzaiból, hanem Vépről, Szombathelyről, Pecölből is. A nagytermet – készülve az alkalomra – már előző nap feldíszítették az egyesület önkéntesei, a tököket az önkormányzat vásárolta. Késekkel, kanalakkal, szemeteszsákokkal felszerelkezve álltak neki a munkának a kisiskolás gyerekek és a felnőttek. Készült mókás, mérges, kedves és rémisztő arcú tök is, végül mindegyikbe még ott helyben mécses került. Fő attrakcióként egy 26 kilós tök is áldozatul esett – a „tök jó nap” felirat került rá. Az óriáspéldányt a faluból ajánlotta fel Lakatos József – az alkotás azóta a játszóteret díszíti. Új elemként a családok őszi hangulatú fotósarokban fotózkodhattak a faluházban a Halloween szellemében. Arcfestéssel, játékokkal is készültek a szervezők az összejövetelre. Aki jelmezben érkezett, az csokit kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában