Pályázat

2022.10.19. 17:30

Új gyártócsarnokkal bővül a jánosházi székhelyű Festék Bázis Zrt. - fotók

Bővül a jánosházi székhelyű Festék Bázis Zrt. A 300 négyzetméteres új csarnokukat uniós pályázati támogatással építik meg, ezzel új munkahelyeket teremtve a kisvárosban. A gyártóegység alapkövét szerdán délben helyezték el a cég telephelyén.

Polgár Patrícia

Fotó: © Szendi Péter

A céget két család közös vállalkozásaként, 2008-ban hozta létre Hancs Imre vállalkozó és Turi László festékfejlesztő mérnök. A Zrt. mára 45 dolgozót foglalkoztat és öt helyen gyártat bérgyártásban. Jelenlegi, csaknem 170 millió forintos fejlesztésükkel nem csupán területileg növekednek, portfóliójuk is bővül: egy oldószeres festék-termékcsaládot fognak az új csarnokban gyártani, így rengeteg előírást kell betartaniuk, ezeknek már a tervezésnél is igyekeztek maradéktalanul megfelelni – fogalmazta meg Hancs Imre, vezérigazgató. 

Kiss András, Jánosháza polgármestere örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ismét egy olyan beruházás valósulhat meg a városban, ami szorosan összefügg annak fejlődésével. Szerinte a bővítésből Jánosháza profitál a legtöbbet, hiszen a cég munkahelyeket teremt, valamint az általuk befizetett iparűzési adó is gyarapítja a város kasszáját. 

- Mindig jó látni, ha egy vállalkozás megtalálja a helyét egy településen és egy gazdasági környezetben. A Festék Bázis Zrt. esetében pedig ez így van – jegyezte meg Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. 

A beszédeket követően a cég alapítói, Hancs Imre és Turi László időkapszulát helyeztek el a földben. Az acél hengerben a csarnok építési engedélyének másolata, a Vas Népe aznapi száma, a vezérigazgató unokájának egy rajza, valamint némi aprópénz őrzi a fontos nap emlékét. 

Az ünnepélyes alapkőletételt követően rövid sajtótájékoztatót tartottak a városháza dísztermében. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a megyei önkormányzat támogatásáról biztosította a vállalkozókat. Mint elmondta, amennyiben a cég a jövőben pályázni fog, azon lesznek, hogy segítsék őket - a cég és Jánosháza fejlődése érdekében is. 

A sajtótájékoztatón Hancs Imre elmondta: a gyártócsarnok mindig is nagy álmuk volt, boldog, hogy eljuthattak a megvalósításáig. Ezt követően a műszaki részleteket osztotta meg közönségével. Kiderült, hogy az ipari üzem négyzet alakú, valamint a későbbiekben bővíthető is lesz. Hozzátette, a támogatásnak köszönhetően a jövőben saját fejlesztésű termékeiket képesek lesznek házon belül gyártani, ami költséghatékony, pontos és tervezhető gyártást eredményez. A gyáregység építésén túl eszközbeszerzésre is lehetőséget ad a pályázat. A szükséges gyártástechnológia beszerzésével a lehető legnagyobb automatizáció érhető el az oldószeres termékek gyártási folyamatában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában