Fontos döntések

2022.10.28. 12:30

Ülésezett a képviselő-testület Vasváron

Csütörtök délután tartotta a vasvári képviselő-testület az októberi testületi ülést, ahol több fontosabb kérdésben is döntöttek.

Bege Botond

Forrás: VN-archív

Napirenden volt még a temető és az ahhoz kapcsolódó díjak megvitatása is. Az eddigi temetődíjak 2017 óta voltak érvényben, az új díjszabás értelmében az egyes sírhely megváltása 25 évre 10-ről 15 ezer forintra emelkedett, a kettes 18-ról 25-re, az urnasírhely szintén 25 évre 10-ről 15 ezerre, az urnafülke megváltása pedig 30 ezer forintra emelkedett, ezek az ÁFA kifizetése előtti árak. A rátemetkezési pótdíj továbbra is 50% a megállapított sírhelydíjon felül.

Az ülésen beszámoltak még a Vasvári Könyvtár és Művelődési Központ, Nagy Gáspár Művelődési Központjának éves szakmai tevékenységéről is. A beszámolón elhangzott: az elmúlt egy év egy átmeneti időszak volt, hiszen a két intézmény idén került összevonásra. Gyöngyösi Zsuzsanna intézményvezető elmondta: habár nehézkesen indult az időszak az összevonást követően, mostanra már jó munkamegosztással tudnak dolgozni a két intézmény alkalmazottjai. Megtudtuk, az alkalmazottak továbbra is a saját intézményükben dolgoznak, csak az intézményvezető „ingázik” a két épület között. Sajnálatos módon, színházi előadásokat nem tudtak tartani, hiszen nagyjából 40-50 ezer forintos bérletárakkal számoltak, így felnőtt előadások elmaradtak az intézményben. A Gyermek színház esetében, a maradék három előadást megtartják még ebben az évben.

Egy másik napirendi pont volt, a 69 munkahelyet megmentő Járdányi professzor utcai ingatlan bérleti szerződésének megkötése is, ami értelmében a város bérli ezentúl az ingatlant. Ennek köszönhetően a Főkefe Közhasznú nonprofit KFT. továbbra is tud majd üzemelni.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában